Vad jag älskade


Vad jag älskade av Siri Hustvedt blev min räddning då jag vankade av och an hemma i huset utan att någon var hemma. I väntan på att arbetet på öland skulle börja och i väntan på att åter få krypa in under täcket och bara lukta på trygghet i form av en människokropp började jag läsa. Egentligen av ren frustation då jag upptäcker mig själv med att gång på gång misslyckas med att vara ensam.

Sen blev det till slut ölandstiden och jag fortsätte att läsa om allt från Leo och Bill då de diskuterar Bills oljemålningar till Leos beskrivningar av sonen Matt då han pratar om att vi aldrig ser verkligheten på samma sätt.

Som vanligt hoppade jag någonstans in mellan sidorna och sista dagen på jobbet tror jag ett tag att jag blev Leo.
men nu är boken färdigläst och jag är nog en gnutta frälst, dock kanske mest på grund av allt konstprat och de fina New York beskrivningarna.
de passade fint ihop med vad jag håller på med just nu och vart jag befinner mig just nu.
För jag älskar verkligen nu.

Så jag jobbade, kom hem, läste till sent på natten, gick upp jobbade och läste sedan igen. Runt runt runt. ett underbart kretslopp som jag nog kommer minnas som underbart.

Jag älskar vidare med andra ord trots att verkligheten har bytt skepnad framför mina ögon. Och det går ändå rätt så bra för mig där jag kånkar mig fram med all min kärlek som jag har att ge.
Både till dig och konsten.
Konsten brinner innanför huden just nu. Både på grund av Konstnären som jag jobbade hos ord och boken.




Ett runt kretslop, men det har ändå känts som ett långt rep. nya fina knutar överallt och jag älskar att få stanna upp och studera dem för ett slag för att sedan antingen gå förbi dem eller knyta upp dem eller kanske knyta om dem.
Tiden går precis som den vill och den tycks ändå lyssna till vilken takt mitt hjärta håller. Jag ligger där bredvid dig och tiden låter mig stanna vaken och se hur du vänder och vrider och tillslut börjar andas tungt med sömn i sinnet. Tiden låter mig simma under vattnet tills jag saknar syre i lungorna och åter ser solen gå ner där borta där havet slutar för min syn.
Tiden låter mig svettas framför glasrutan där jag låter graveringsmaskinen rista in mönstret utan att tröttheten förlamar mig.
Tiden låter mig sitta här, framför datorskärmen med ljuset i mitt ansikte, talades med henne för att säga att jag behöver mer tid när det gäller oss. Jag tror hon tvivlar på mig men för en gång skull känner jag mig lugn i det jag gör. Iallfall för ikväll.
Klockan säger det snart är imorgon.
Imorgon ska jag åter till Öland och vara vän med tiden.
Inte vanka av och an här hemma som jag nu gjort när boken är slut och jag väntar på arbete och trygghet.


Sädelsfälten som hon dansade i och jag trillade i.




Efter att ha färgat cementgolv ljust grå och all färg från min hud hade tagits bort så åkte jag till solbacken för att enligt planerna fotografera lite. Min insperation dog lite under förmiddagen då jag först inte trodde att fotograferingen skulle bli av, och när jag sedan till min besvikelse upptäckte att fältet med vita blommor, där vi till en början skulle ha fotograferat var överblommat blev jag helt klart lite insperationsfattig och trumpen. Men emmy var pepp. Hon var sådär mycket uppe i varv som man kan bli en solig dag med fint väder och vi åkte ut och började fotografera.

Kanske var det en bra kombination det där med uppåt och nedåt. För jag svor och emmy skrattade. Jag befallde och emmy dansade.
Det var otroligt roligt och på hemvägen besökte vi även delar av deras hem som jag aldrig kännt till. Helt plötsligt känner jag mig som den nya flickvännen igen som ska visas runt och presenteras. fast för naturen då.
Emmy blev ballettdansös i solen, fast de bilderna kommer senare, den karamellen ska jag suga lite på som min chef sagt under de två senaste veckorna. Vet inte riktigt vad jag tycer om det uttrycket, men fastnat har det gjort.

För övrigt så står jag just nu bara precis här. Här där mina fötter landar. Jag har ingen aning om hur de gjorde för att ta mig hit och jag har ingen aning om vilket håll de fortsätter att gå åt. Går gör de iallfall, i ballettliknande skor från Frankrike.

Jag har slutat skriva dagbok för att jag är rädd för vad mina händer ska berätta för mig, ser nu att jag nog har ett överskott av ord i mina fingrar, får nog göra någonting åt det snart.
Ska snart bli modig igen.
Snart.

 


Midsommarafton




 




Jag hade minsann en väldigt fin midsommar.

Abibabo.


RSS 2.0