Regnrusk och Bergmans video.

 
      
Regnrusk utan för de stora fönsterna. Helst av allt skulle jag nu bara vilja ha ett badkar, en stor soffa, massa filtar och kuddar, en kopp te och en massa bra film att titta på. Känns ju inte som en omöjlighet men med en kropp som har svårt att sitta stilla hinner filmen inte ens starta och teet har inte ens hunnit koka klart fören jag har gett upp. Men jag ska öva upp det där. Bli en Bergman och bara se filmer dagarna igenom. 
Jag håller på att öva just nu faktiskt och börjar med att dras in i programmet Bergmans video och förundras över alla fascinerande filmskapare och deras ord om olika genre, filmer och filmskapande. 
Det är mysigt. Fram tills dess är det måleri och biblioteket som står på dagordningen.

Det är två kotor i min rygg som sitter fel, dom klickar förbi varandra låter som ett klockspel. Det är antingen det eller hon i lägenheten bredvid som kräks och ringer på och ber om ursäkt för det...

Målar. målar. målar.
Och lyssnar på Cobra Charlie.

 
Tavlorna med arbetsnamnet Cornelias blod är snart färdiga och snart blir det skogen med de som varit modeller. Det är myspys.
Jag klipper luggen kort och känner åter hur solen träffar min panna och värmer den.
 
Abibabo.
 
 

Mars ain't the kind of place to raise your kids. In fact it's cold as hell.

Paus. Jag blir sittande.
Andas och följer ljuset som springer över väggarna. Vaknar upp lite i rädsla varje gång det kommer ett moln som släcker allt.
Men inte speciellt orolig. Mer förvånad.
Nu sitter jag ihopkrupen, lyssnar på musik (verkligen lyssnar) och tittar.Och jag tittar som i tittar och inte som i letar.
Målningarna står på rad och efter dem står de med tomma ytor. 
Ikväll tänker jag fotografera. Imorgon, om lungorna och huvudet tillåter, måla.
Det känns bra, till och med nu.
Abibabo.

Home

Kvällspass i ateljén igen och det går riktigt bra nu. Just nu är det böcker, lite ryssar och speglingar i mörka bordsskivor. Önskar för övrigt att jag hade målat målningen ovan och skissar febrilt i min skissbok på nya ideér. Det är fint nu och hösten kan komma.
Abibabo.

lite öland.



Semester är slut och nu vaktar jag åter tomatplantor på ballkongen och myser i soffan. Har hunnit lugna ner mig en aning och hänger också förvånansvärt mycket i ateljén. Känns bra. Tack öland.

Abibabo.







RSS 2.0