My feet are running like the wind.


Myspyshelg med Anna och Alex, fast med bilder från förra gången igen. Det blev Trolljägaren, en norsk dokumentärklassad film om Troll i de norska skogarna, politiken runt det och vem som tar hand om det hela. Helt underbar film som inte är överdriven eller jobbig utan bara spännande, rolig och underbar!
detta var lite sista helgen innan hösten. det blev kaffe i solen på söndagen och samtalsämnerna var muminmuggar, studerande och lägenhet. Ungefär sånt som man kanske kan tänkas prata om när man är 21 år, lite småvilsen men ändå med förmågan att kunna luta sig tillbaka lite där man sitter i solen och halvljummet kaffe. För det har ju faktiskt inte gått åt helvete hitills och gör det nog inte senare heller.


Abibabo.


Det var en gång ett stockholm.

Det var en gång ett Stockholm med Konstskolan där jag fick panik av stockholmsstressen och blev räddad på tunnelbanan. Den var en gång massa mys och fin frukost och spårvagn. det var en gång festa natten lång i gamla stan och massa konst och prat.
Det var en gång en Pauline som hade bestämt sig för att gå på Konsthögskola men efter ett studiebesök blev rädd för stockholmsinfluenserna och bakade ur.

Riktigt mysig vecka med massa äventyr.



Abibabo.


Stringhyllor och konstböcker. En lägesrapport.

Min målarmatta som ska skydda golvet från färg har blivit lite av mitt hem senaste tiden och penslarna jobbar för fullt. de har iallfall gjort det under dagen och ännu ett porträtt börjar växa fram. Tidspressen ligger där någonstans i bakhuvudet och ger mig huvudvärk ibland men mestadels gömmer jag den i något dammigt hörn av mitt rum. Väl i mitt rum göms idén om städning och det är mer ett berglandskap med olika berg med namn som "klädberget med de där kläderna som jag borde stryka" och " bokberget med böckerna jag borde läsa" samt "konstbokberget".
Nätterna spenderas nämligen mycket med konstböckerna just nu, vilket kan låta fruktansvärt nördigt. Men tröttheten som faller över en av tung konstteori är inget jag tackar nej till då jag annars bara ligger och blinkar mot taket eller försöker jaga ut nattfjärilar.

Just nu dreglar jag över studentlitteratur till kursen jag ska börja med om drygt en vecka. Och där emellan åker jag ner till RIA eller en av loppisarna i stan och, som igår, hittar en finfin stringhylla för fint pris. Då blir jag glad.
Är ganska glas nu, men det där går ju upp och ner. Men nu är det bra.

Abibabo.


Banderoller och plakat kan man inte äta. Det ska prinsen veta.

Sov nu, lille prinsen min,
när jag släcker ljuset.
Far ska gå till sin maskin,
mor ska vakta huset.
Sov nu, prinsen, du som kan.
Far går till fabriken han.
Jobbar hårt som katten
hela långa natten.

Månen lyser gul och hel
uppå himlarundan.
Livet är ett penningspel,
ingen slipper undan.
Klaga hjälper ej, kamrat!
Banderoller och plakat
kan man inte äta.
Det ska prinsen veta.

Koppla av nu, lille prins,
tid har du ju gott om.
Använd den när chansen finns,
sedan blir det bråttom.
Sedan blir det bråk och strid
om ackord och övertid.
Än är ingen fara,
ta det lugnt du bara.

Sitter uppe och målar. En ny spellista får namnet "visor om kvällen" och Cornelis gör mig sällskap mellan penseldragen. Och det är ett virrvarr av tankar. De handlar om naivitet, ideérna om tid och att inte låta andra människors ord ta sig in och bädda ner sig där någonstans vid maggropen och sen vända och vrida på sig nattetid. Konsten är rubrik. 
Fast ikväll är allt inte riktigt sant det jag säger, för det finns värre nätter då jag kanske inte tvivlar på om jag kan hålla i en pensel utan mer om mina tankar är värda att lämna mitt huvud. 
Och det finns kvällar som är värre då jag somnar själv och inte har någon värmekälla som liskom smälter sönder allt att grubbla över. 
Så det blir fler visor, fler mer fina tankar och fler penseldrag. 
Sen sova.

Abibabo. 


RSS 2.0