Jerusalem, if I forget you, fire not gonna come from me tongue. Jerusalem, if I forget you, let my right hand forget what it's supposed to do.

Mina händer är smutsiga och luktar oljefärg. På duken ännu en gång fina du. Du passar bra där, i en nästan religös känslostämning. Passar bra in på mig själv. För här, just nu, i mitt lampsken med dukar och färg omkring mig. Med musik i öronen och seende ut över den ödelagda parkeringen med lättaste snö som snart smälter bort. Med mina fingrar mot det sträva vita tyget.
Då, när det är just så, befinner jag mig inte här.

När jag för första gången gick på en bildkurs, i Bergkvara på Kulturmagasinet gjorde jag en liknelse vid den vindsvåning med trägolv vi var på. Likbnelsen var himlen och mina drömmar har alltid gått tillbaka till de där kurserna på Kulturmagasinet med de obehandlade trägolven och takfönstrerna. Det hade varit en fiskestuga från början, de gamla spikarna som höll upp näten satt fortfarande kvar. 
Nu var det ett tag sen men jag tror jag gör en ny liknelse, nattetid, med det lilla rum jag nu hyr här på öland. 
Inga takfönster, ingen havsutsikt, ingen fiskehistoria och ingen corina, min konstnärsvän. 
Istället har jag religös reagemusik, lysrör och gråmålade trägolv. Men det är ju ändå trägolv och jag tror nog minsann det luktar lite himmel här också. 

Så du, om jag glömmer det här. Den här känslan, varför jag målar, min liknelse vid himlen.
Låt då mina händer glömma hur jag gör och ge mig aldrig ett rum, en himmel med trägolv.

abibabo.

Ett mål kan nog ändå vara relativt bra att ha i sitt liv.

 



Efter att ha sovit ut ordentligt men till min ilska fortfarande känner förkylningen i halsgropen blev jag trotsig och tog på mig kläder ändå och åkte till Wirblads gårdshandel för att handla lite ekologisk mat. Ja jag medger mer än väl att jag tyckte att artiklen i senaste filter om kött var riktigt bra och är en riktning jag själv skulle vilja hålla. det är alltid bra att ha ett mål åtminstonde tänker jag och hem kom jag och familjen med mjöl, sylt, saft och kött.
Var himla mysigt och är verkligen ett ställe jag tänker återkomma till. 

Nu blir det till att slå sig ner på golvet, inklätt i tidningspapper och plocka fram oljefärgerna. Här ska målas händer i alldeles för litet format för att vara mig men det ska nog lösa sig det med.
Försöker stressa ner, vi får se hur det går.

Abibabo.


Yamato och festivalstämningen.





man kan ju undra lite vad som händer egentligen. jag kommer inte överens med datornerna på min skola, det är egentligen vad som händer, så mit liv syns utåt då jag är hemma. Då uppdaterar jag.

Efter att ha varit i stockholm och stökat, ätit broccolipaj, druckit vin och ätit ost, varit på museeum och tittat på social network med finfina vänner så kom jag åter hem till kyliga småland och blev sjuk.
Men det hindrade mig inte från att gå och lyssna på Yamato i Kalmarsalen. Otroligt häfftigt och pampigt. Efteråt kändes det som jag varit på konsert på någon festival och var både hes och upprymd.
Riktigt fint.

abibabo.


RSS 2.0